BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

http://bluebananerd.blogspot.com :B

WELCOME TO MY PAGE !

Monday, October 24, 2016

I'm Back!!!

Image result for i'm back


Hello pipooll! *kalau ada la orang yang bukak lagi blog ni. lol

soo.. I'm thinking of writing again. Yeah I know. It has been 5 years since my last post.(Bapak derhaka lol)
Every single thing has definitely change. Actually I am quite awkward writing this post. yalaa dah lama tak main blog ni. Dah lupa semua benda. Benda yang lecturer baru ajaq 2 minit lepas pun aku lupa apatah lagi benda yang 5 tahun lepas. Tapi after 5 years I thought boleh letak emojis masa writing a post tapi nampaknyaa belum ada. k. back to the topic asal.
A lot of things happened in these 5 years. If 5 years ago I was still a 15 year-old high school student. well now OF COURSE I've aged successfully. Tahniah to me. I will be 20 at the end of this month tho. Look at how times fliess! 

And Yess OF COURSE AKU MALU GILA BILA BACA BALIK SEMUA POST AKU 5 TAHUN LEPAS! I WAS LIKE WHAT THE HELL WAS I THINKING BACK THEN??!!
Rasa memang nak delete semua post menebalkan kulit muka tu but somehow that was a part of my memories. so.. i kind of sayang.. soo kiv dulu the thought of deleting it. maybe some other time.

Okay as to why am I thinking of writing again is because.. I feel like I want to share some of my journey while living in this life full of pancaroba (ayat tak mau kalah). yala if I share it on social medias macam mencapub pulak kan tulis post panjang-panjang while aku bukan retis pun. This is more like my personal playground. Place where I can share my experiences and things that I've been through as a seketul Farhana. And since I've skipped 5 years so.. the next post I will straight away post about my life after SPM tu pun just few major things yang masih berjaya melekat dalam otak berasid aku ni. (gaya cakap macam orang kisah hang nak post apa) hahahha. K bye.
 

 

Friday, April 1, 2011

::Pak Guard PHOBIA::


ohok!! ello!!! harini.. tengah malam ni.. baru cek teringat benda malang yang jadi kat aku sebelum cuti haritu! ahaahahah!! GILA LEMBAB OTAK! err.. hahaha!! lupakan masalah pelupa aku yang makin lama, makin kronik nih! benci betul!

aku lagi satu: ehh~ kerap pulak kali ni hang post entry.. xdok kojo dah ye?

aku: alaaa!!! hey! meluat aku! aku kerap post salah! aku tak post langsung pun salah!! bukan apa!! time2 camni lah aku free pun! ahak! lepas ni tak tau lah sempat ke dak dah!! uhukk!!! 

baiklah! abaikan dialog nih! penaip entry nih saja munculkan watak yang tak berfaedah ni sebab rindu katanya! haihh! masalah-masalah.. kita teruskan dengan tujuan utama entry kita kali ini yah!

SUATU PETANG YANG MELEMAHKAN JANTUNG!

ok err.. aa~ erm.. petang ni kan! err tak ingat tarikh bila ahaha!! yang cek tau.. errr.. tapi tak sure. benda ni jadi masa minggu peksa kot?? or after peksa.. yeah! after sebab kami (Muapah, Afiqah, Peto... Ain?? stay dak?? tak ingat lahhh!!!) stay back tak balik rumah tengah hari tu sebab ptg tu yeah! ada bengkel KH!!! ARGHHH!!!!!!!! sorry emo sikit! hahha! ok cetanya begini.. after perut dah kenyang sebab melantak tak ingat dunia kami pun yang baik lagi alim lagi lawa ni p kat library awam sebab nak solat ZOHOR! hahah!!! masuk je dalam library suma muka nyaman jaaa! sebab sejuk!!! haah air cond! tanpa membuang peluh, kami naik kat tingkat atas n straight away ke surau! lepas ambik wuduk suma kami berimpun dalam surau.. aku ni gelong sikit tengah2 hari buta nih so sambil duk tunggu turn nak solat aku dok buat gila sensorang.. actually tak berniat nak ganggu orang solat ok tapi depa tu yang perasan! heh! tak khusyuk! yang p gelak sekali buat apa?? hahhaa!! Peto frust sebab banyak kali dia sembahyang semua batal sebab dia gelak! heh!! Muapah pun sama! 

aku: anak2 sekalian hampa sembahyang lekaih sikit naa!! aku nak masuk jarum pulak!

ain: fana, fana nak sembahyang kat sini ka?? kami tak mau la! tak selesa

aku: hurmm.. tak pa ah fana sembahyang kot.. eheh!

tengah bosan tunggu orang duk sembahyang...

aku: lalalalalaal~~~~ hahah!! ohokkkk!! huahuahua!!! weh pikah!! aku tengok aku ni makin lama makin comel pulak!! ahak! 

piqah: errr... perasan takdak dah ag nih! sakit aku dengar 

aku: AHAHHAHAHAH!!! 

piqah: awat ag nih?? gila??

aku: mana ada!!! we are young! we run free!! saja nak mengubati hati yang duka lara! hahah kan Peto kan?? 

untuk pengetahuan umum!! peto dgn muapah tengah semayang waktu ni ye! dan aku teruskan kegilaan aku dan peto dah tak tahan banyak kali dia cuba kosentret tapi tak boleh! memang aku ni setan betul lah!! then kami gelak gelak gelak!! memang kuat gila!! siap menyanyi-nyanyi! well library bapak aku woii!! buat la suka hati anda!! hahaha!! lagipun takdak orang masa tu! gila bapak ah!! lupa daratan gila yang  kami nih duk kat liibrary! huh sampai la.....

pak guard yang tak dikenali: APA BISING-BISING NI!!!!!!!

 bunyi cengkerek! sunyi sepi habaq hang!!! semua muka pucat habis!!! nasib baiklah pak guard tu bediri depan pintu surau ja!! kami suma belindung di sebalik curtain surau!! kecut habaq hang!!! terkejut beruk nak mati!!! semua muka tak leh blah!! aku cuma sempat nampak kasut dia ja!! piqah nampak la muka dia. piqah kata dia pakai spek! uhuhh! tak tau la!! takut! 

aku: err.. takutnya! terkejut aku! macam mana kita nak keluar nih?? (bisik suara tak mau keluar takut!)

piqah: aduhh! kecut aku! dengar sampai luar ka weh??

peto: takkan laa~ pintu tu kan kedap??

ain: wey terkejut kami 

muapah: dengar ka wey??aduhh! macamana kita nak balik nih?? malu gila!! 

aku: wey!! mati dah wey!! takkan nak duk sini sampai malam?? aku tak mau!! tingkap!! alaa! tinggi la plak! kalau rendah memang aku nekad ak keluar kot tingkap! malu wehh!!! 

peto: hesh! takkan nak duk sini kot?? piqah ang pi tengok sat dia ada lagi??

hahha dialog nih suma orang tengah bisik tau! sebab takut yang melampau! muahahha!!! piqah pun p la tengok..

piqah: takdak dah!

aku: phuuuhhh!! lega tapi! macam mana kita nak keluar?? dia mai kot mana weh??

piqah: aku ppun tak tau.. jom ah kita keluar pelan2..

kami pun pi la pakai kasut dengan slow motionnya takut pak guard tuh ada lagi duk kat pantry ka apa ka.. then kami beratur mcam itik.. sorang keluar jenguk then suma keluar.. kami tak terus turun tapi kami p kat rak-rak buku acting konon-kononnya kami baca buku.. lepas tuh piqah,muapah,ain turun bawah. aku dengan peto ambik keputusan tak turun sekali dengan depa satgi nampak sangat ah!! so kami turun lambat sikut then terus balik ke sekolah.. sepanjang perjalanan telinga kami ni asyik terperasan ja dengar orang cakap "hah!  depa ni la yang kena marah dengan pak guard" aduhh!! padahal bukan betul pun! tapi macam fobia jaA! asyik terdengar orang cakap pak guard jah!


so moral of the story! jangan buat library awam macam library bapak anda! jagalah tahap kekuatan gelak anda! huh!! malu weyy!!! keluar library duk cover muka jah! fobia habis ah! k ah!! 

p/s : aku jatuh cinta ah dengan beruk2 ni!! jatuh sejatuh jatuhnya!! ahaaa! ni kalau laki aku duk sebelah pun aku buat derk ja kalau ada benda ni! kalau la benda ni ada jual! aku memang nk kumpul! ahaa! buat macam duit banyak!! serius kalau tong sampah yang busuk gila2 duk sebelah pun aku sanggup kalau ada beruk ni! ahaa! ok fana mu ni over! hahaha!! ahh!! theme phne aku pun ada beruk ni tau!!! 

Wednesday, March 30, 2011

::Bihun SUP!!!::



alaaa alaaa~ gediknya beruk nihh!! ohoiihh! hahah ni nak habaq mai.. harini kan aku balik sekolah awal!! hahhah! kes bencana alam! banjir!! walau apa pun! watashiwa! sangat bersyukur sebab rumah aku xmasuk air! hahah! letrik pun ada lagi kalau tak.. tak dapat la hampa2 suma ni baca post aku yang serba serbi gedik macam lintah ni! ahak! tapi air la spoil! air menitik seketul-seketul macam siput sedut ja lembab!! ahaha jadi untuk mengambil langkah penjimatan abah dah bagi taklimat :-
ABAH: gunakan air seminimum yang mungkin!

ADIK: seminimum tu apa???

ehek! abah tengok aku, aku tengok abah balik.. pehal abah aku nih?? haaahh!! ni mesti kes tak tau nak terang seminimum tu apa kat adik. bukan senang nak bagi budak botak tu paham!

AKU: minimum tu jumlah yang paling sikit.. ada paham??

ADIK: OOOOOO!

kat rumah..... 
glitter-graphics.com

MAMA: air xdak an?? jadi kurang kurangkanlah mandi.. ahahah!!

jadi kalau badan aku bau macam kambing gurun Pak Bullard kat sebelah rumah tok aku tu jangan salahkan aku.. salahkan mama aku!! muahahhaha!!!! btw, ni bukanlah apa yang aku plan nak post.. aku dah teringat balik dah ceta yang aku nak habaq kat hampa apa yang jadi sebelum cuti sekolah haritu huahahuhau!!

PETANG YANG HANGIT SEMASA STAY UNTUK KELAS TAMBAHAN: 

TENTENN!!! 

Aku dengan BOBO macam orang gila ja bila stay.. ahaahhh ceta ni jadi masa kami otw balik dari kedai makan nak ke sekolah baliklahh!! ada xtra kelas weyy!! besala budak pandai ahak!!

tengah syok syok sembang sambil jalan dengan Bobo, telinga aku yang cantik dan unik ni dapat menangkap satu bunyik yang anehh dan kurang menyenangkan..

PROOUUUTTTTT!!!!

AKU, DALAM HATI: ECEHH!! loqlaq betul sapa la yang tak bermoral langsung ni?? tak guna melepas senyap2.. memang sengaja nak suruh aku dapat dosa hangit la tengah hari buta ni. aku tengok Bobo, muka dia nampak tak bersalah jaaa... lagi rancak duk bercerita pasal apa aku pun tak tau.. haiihh takleh jadi..

AKU: Syarah.. hang kentut ka?

Bobo a.k.a Syarah: erk.. woii!! mana ada!! hang ni agak2 ah tetiba ja! aku masih seorang manusia yang mempunyai moral ok!! huh! HAHAHAHA!!

lepaih tu pakat duk gelak la sampai la kat sekolah pun dok gelak lagi..huahuhauhu!!

SUATU PETANG YANG MALANG...
AHAHH~ tak habeh lagi! hat ni yang kedua! petang ni aku dengan Bobo stay back sebab kononnya nak study minggu ni kan exam!!! hahaha! then kami p la makan tengahari.. kami memang suka makan bihun sup ni best habiaq hiaanng!!! hahaha ni la cetanya

BOBO: (dengan penuh bangga bekata) aku bawak duit banyak harini.. 8 ringgit!! ahaha!

AKU: OCOIIHH!! duit aku banyak lagi laahh!! hahha! satgi jom p beli komik!!

BOBO: OKOK!

KAK BIHUN SUP: order dik..

AKU: bihun sup spesel satu, kuetiau sup spesel satu, limau ais satu, teh o' ais satu.

lepas dua2 melantak kenyang2.. aku raba poket.. AAAAKKK!!!! AIIKK!! haaa sudahh!! yang ada cuma Nokia X5 aku.. mati dahh!! aku lupa aku letak beg duit dalam beg sebab xmau nampak poket kembung nanti kantoi sangat la bawak phone p skolah.. kalau letak phone dalam beg takut lena curi nanti! dan nak buat ceta lagi tragis.. beg aku letak dekat libry awam sebab nak p study kat situ satgi.nak ikut libry dgn kedai tu tak la jauh mana tapi jauh la jugak lgpun kami mai jalan kaki!! hahah!!

AKU: HANG KENA TOLONG AKU SYARAH!!!! HAH!!! MACAM NAK MATI DAH NI!

BOBO: awat hang?? ce cite!

AKU: GULP!!! PAHIT rasa air liur yang selama nni manis ni.. beg duit aku tinggal kat beg wehh!!!

BOBO: HA..urmm.. ha sudah!!! nasib baik harini aku bawak duit lebih.. jom jom bayaq!

AKU: AHAAA!! syarah!! aku sayang hang!!

dengan konfiden cicaknya BOBO p kat kaunter.... maklumlah.. org bawak 8 ringgit! hahaha!!

KAK BIHUN SUP: Semua sekali RM 7.50

AKU: (dalam hati) phiuuhhh!! lega!! hahah cukup!

Bobo seluk poket.. ambik RM 7 keluar.. dia raba lagi poket dia.. GULP!! hahah dia tengok aku dengan pandangan yang... aku pun tak tau nak kata.. dia goncang2 poket dia.. =.= apa minah ni buat? dengaq bunyi duit syiling.. dia buat muka lega.. bila dia korek bawak keluar duit syiling tuh.. ERKkk.. 20 sen.. haaa baguihh!! mana nak cari lagi tiga kupiang??? 

BOBO: err.. hang ada 3 kupang??


AKU: errr.. aku.. mana ada beg duit.. T_T


BOBO: err.. arr.. err (pusing belakang, bisik kat aku) wuishhh~ mana p habeh budak sekolah kita?? tadi ada bnyak!! hampeh betoi!


AKU: eiii~ kak ni bekira lahh~ 3 kupang ja.. dy xmau ckp "halalkan" ka?? haduii!! aku xmau basuh pinggan wei! 


tiba2 ada dua org budak form 4 skolah kami!! phiuuhhhh!!!!! ALHAMDULILLAH!!! kalau xdak org mungkin aku dah buat sujud syukur kat situ! wuahahah!!! lega tak kena basuh pinggan!


BOBO: kakk~ pinjam 3 kupang..


dipendekkan ceta kami dua dpt 3 kupang tuh.. yg kak bihun sup tuuh keras perut gelak kat kami dua.. haahh kami berterima kasih yang teramat sgt kat kak pom 4 dua org tuh!! ahaha!!


errr~ actually.. aku ada lg satu ceta nk kongsi dgn ampa nih.. tp otak jemmed ah!! lupa teruihh!! hahha bahaya gila aku ni ! nanti nama laki aku pun aku boleh lupa! AAAAA!!! takpa.. nanti aku ingat aku tulis naaa~~ buhbye!!! 

  • oooo yeahh!! perhatian!!!! kalau nak follow klik aje butang credits then ambik follow eh!! ahahah!! gedikss! plak btw!! tantik tak skin baru?? ahahhaa!

  


Saturday, March 26, 2011

::MEOWWW!!::



OLLA OLAA!!!!!!! hoho lama nooh xupdate.. lupa dah mcam mana nak post.. ishh aku nak online pun payah.. haha besa la orang anak ramai.. oppss hahaah sibuk dengan PMR lg..  PMR mana boleh renggang dengan aku! kami kan sweet couple well sampai aku nak cakap dengan orang pun dia jeles.. hahah! tension.. lama2 macam nih boleh tertampar orang sesuka hati sebab tekanan perasaan!

hurm.. masa aku type ni kan.. manik2 putih sedang giat menitis dari hidungku yang gebu lagi kembang ni.. hahah!! pengotoq weyy!! hahaha! tudia ni la calon PMR yg dpt BM A++! guna ayat gramatis sampai terkoyak kulit betis hohoho!  jadi kalau post ni tak mengikut urutan atau atau ayatnya xbetoi mcam penghuni setia Tanjung Rambutan maafkanlah eh.. hahaha! hurmm.. bukak je sekolah tahun 2011 nih banyak benda jadik.. tapi aku lupa la apadia aku type apa yang aku ingat je lah eh?? hahah Fana Fana.. hang memang bengong memori lost dah tahap orang buasir peringkat 4! tahun ni.. deskmate aku yang baru mai tahun lepas pindah.. haiihh~ sedeh beb wa cakap lu!! memang kalau tengok dari luar aku macam sempoi habis! tapi malam2 duk teriak sensorang bila dengar lagu "pergi" sapa lagi kalau bukan aku nak buat benda tu! hahah! hati kertas!! oleh sebab pemergian yang telah diduga itu.. aku kena duduk sebelah BOBO hahah pompuan nahh! tu nama samaran lah.. dia ada banyak nama samaran.. BIEBOT pun dia jugak.. well budak ni baik sebenarnya hahah! tapi oleh sebab dia sendiri yang merosakkan imejnya tahunh lepas jadi tahun ni bila aku duduk dengan dia.. dengan2 aku yang nerd ni sekali terbabas! hahah!! orang cakap aku sosial jugak.. hahah terpengaruh! weyy!! hampa ni suka pikiaq negatif! dia ok la! cuma bila aku duduk dengan dia keja apa pun xjadi! keja gelak ada la..~

masa cuti aritu aku baru tertarik nak main2 dengan dslr abah aku! huahua! tak sangka saya orang yang mempunyai seni! lawa kot gambar yang aku ambil! huahua! Fana Bangga! biarlahh! hahah jadi aku pun mintak la benda alah tu kat parents aku.. abah on je.. tapi oleh sebab bendahari keluarga kami sapa lagi klau bukan mama membantah sekeras-kerasnya jadi keputusan diputus kan aku akan dapat kalau PMR 8A cemuihh! abah xleh tolong sebab dia pun tengah kering masa nih.. cuba kalau dia tebal! hohoho!! dah merasa dah aku photoshoot dalam jamban umah aku!! hahah!! tengok ahh!! dapat 8A memang aku demand gila!! xdapat 8 benda berharga siapp!! hahaha!! kejaaamm!! pisau cukur jenis apa nih ckur duit mak pak sendiri! biaq pi!!! abah pun cakap dia sanggup beli iphone4 lah apala yang aku nak asalkan 8A!! hahaha!

perenggan atas tu macam confident je kan dapat 8A?? hahah! baru dapat result tau minggu nih.. kecewa tahap!! ni kalau parents aku tau mamposs putus kepala lah aku!! nak cakap apa wehh???  tengok ah!!

  • PI- 91% woohh!! org beriman!! hahaha!
  • BI- 85% boleh la speaking sikit2 tokwan aku mat salleh!! ahakk!
  • BM- 84% org apa hang nih?? hahaa!
  • M3- 46% noahh!! memang kira macam siput!
  • SEJ- 53% cehh!! xbersejarah lagsung!
  • GEO- 53% sama ja! general knowledge lemah!!
  • SN- 71% woahh! meningkat banyak kot!
  • KH-  27% E!! aaaaa!!!!!!!!!! xde kemahiran ! hang xyah hidup lah Fana!! ni kalau parents aku tau uwanaaa!!! ampun!!! hari tu otak xcentre!! baca solan pun xmasuk dalam kepala otak!! dah ah terkejut sampai demam!! sampai di sini saja post aku!! sedeh!!  folio belambak2 lagi xbuat!! uwaaa!!!





Friday, January 7, 2011

::Happy New Year!!!:


yuhhh!!! hahahah! apo kabo orang-orang kampung?? hahaha mintak maap banyak-banyak lama dah xupdate blog ni nooh.. sgala sarang tikus, tebuan, lalat suma ada.. hahah! tpi xterlambat lg untuk saya..(cecey.. saya tuu!!!!) untuk mengucapkan Happy New Year!!!! kepada yg tua dan yg muda.. hehehe! jdi?? apa kaitan dgn cicak comey kat atas tu?? hahaha! kalau ampa nak tau.. kalau nak tau je lah! yg xmau tu buat2 xtau dah! cicak ni.. aku snap gambar dia masa cuti aritu.. masuk butterfly farm.. or park?? tah.. masalah nyanyuk! hahahha! xsgka pulak yang dia pose bukan main lawa lagi! aihh!! kau cakap banyak Fana.. ok.. kaitannya dgan cicak ni sebab.. malam taun baru tu.. kami satu family sambut taun baru dengan buru CICAK! HEHEHE!!! kejam kan?? actually macam ni.. masa petang tu mama ada panggil cina astro tu mai rumah suruh tegok kenapa astro tu xboleh tengok.. so dia pun nak p la naik atas err.. macam mana eja ceiling dalam BM?? heheh! xingat (xtau actually.. hahah! teruk!) ok lpas tu dia p la ambik tangga nak panjat! then mata aku yang tajam ni nampak ada cicak gemok!! duk bergayut kat tangga tu dia nampak gembira. tapi aku geli la nak buang cicak tu.. so dengan2 cicak tu msuk dalam rumah.. =.=

tapi! malang la nasib cicak tu.. sapa suruh dia pi kluar malam tu.. heheheh!!! aku ambik spray nyamuk aku spray cicak tu then dgan bantuan bro ksayangan aku kami dpat la bunuh cicak tu.. 

aku: adik adik adik!!!!!! cicak tu dah nak jatuh!! standby penyapu cepat!! tunggu bawah tu!!!

adik: kakak! spray la sikit lagi! dia xjatuh lagi tu!!!

aku: alaaa.. xmau la!! satgi dia jatuh mai kat kakak!! dah la besaaarrrr!!!

adik: ishhh! spray je la! banyak cakap! adik gerenti dia x pi kat kakak!

aku: okok!!! READY!!! yeahh!! adik adik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dah jatuh pukul2 pukul!!!!!!

adik: pap!! pap!! pap!!! (pukul sambil keliling dapur.. berterabur semua barang kat dapur) woohh!! kakak! ekor dia putus!!

abah: (hohoho! abah terpaksa masuk campur sebab memang riuh kat dapur tu.. aku melalak!) oii! ambik la kayu blakang pintu tu pukul!

adik: kakak! ambik sat!!

aku: nah!! 

adik: pap!! pap!!! PAP!!!! (cicak yang dah putus ekor tu lari masuk dalam toilet) 

aku: oii mek on!!! orang pukul kot belah satu lagi! belah tu tempat pegang la!!

adik: PAP!!! haaa!!! mati pon kakak!!! eiii!! hancur!! berdarah.. biru..

aku: yaalaaa... (muka perak)

then kami berenti tengok sekeliling.. mak aii!!!  rumah macam kandang lembu!!  

aku tengok adik, adik tengok aku: ehemm.. sapa nak kemas suma ni?? bangkai ni pulak sapa nak buang??

adik: kakak la.. adik dah bunuh tadi.. kakak la pulak (dengan muka selamba p tengok tv)

aku pun dengan muka penuh kegelian p la jadi kuli kutip bangkai kat situ... keesokan paginya.. 

mama: kakak! sapu sampah sat!

aku pegang penyapu.. sapu.. ehhhh!!! awat lembik ja penyapu ni?? mak aiii!!! nak patah !! berapa kuat dia hentam cicak tu semalam??

THE END                  

Thursday, November 25, 2010

::Yay! Yay!::

cupcakes Pictures, Images and Photos
 
 Aku bukan sukan kat ag sorang ja.. dalam list aku banyak lagi
jadi.. tak payah la nak perasan bagus..

aku macam nak cakap ja dekat dia.. hahahahha! *ag berani ka? hahahha! awat xberani! aku kan daring! kahkahkah! *muntah keluar ulat ahhh! btw, nak cakap! akhir-akhir ni la kan.. aku duduk rumah jadi kena masak ja.. jadi aku baru perasan .. aku ada bakat terpendam.. *cakap sambil hidung kembang.. bangga wey! hahahha! bukan apa.. aku perasan la kan.. benda yang aku masak semua jadi.. walaupun aku campak ja apa yang aku rasa aku nak bubuh! hahahah! kesah apa aku.. kalau nak tau la kan.. aku ni memang pemalas! jadi bila kena masak ni aku rasa.. sengal! hahahah! *apa punya feeling la hahahah! ok... oleh sebab aku suka pedas jadi kemarin aku masak sup sayur bubuh lada satu guni.. lepastu potong cili padi pulak.. Muahahahahha! *gelak puas hahah! aku makan pun aku tersedak.. pedas weii!! hahahha jadi bila mama dengan abah aku balik keja nak makan.. depa bagi komen.. HAHAHA
 
mama: anak awak masak sup sayur pedas tercacak ekor2..
 
abah: (lada yang di tumbuk kasar) apa ni?? 
 
mama: lada tu..
 
abah: takkan lada macam ni.. awak cuba tengok betul-betul
 
mama: betul la lada.. dia tumbuk kasar
 
abah: nampak macam kepompong
 
aku: =.= mana nak cari kepompong kat sini?? 
 
abah: mana la tau kamu masuk dalam bendang tu ka.. kamu basuh sayur xcuci ka..
 
aku: orang rendam degan air garam dah.. bilas banyak kali dah!
 
mama: tah.. saya yang ajar dia..
 
aku: hehehe.. kenapa abah peluh bah??
 
abah: dah tumbuk lada potong cili padi lagi =.="
 
aku: hohoho~
 
lepas tu.. petang tu pulak aku buat kek chocolate dengan adik aku.. muahahahahah!
  
*masa kek dalam oven 
 
adik: wooh wooh! kakak tengok kek tu naik!!
 
aku: hahahahah! tengok ah sapa buat! tak bantat macam kek abah buat!
 
*bila kek dah bawak keluar dari oven
 
aku: (ambik pisau tekan2 kek) wohhhh!!!!!!!! lembutnya!!!!!!!!!!!!!!!!
 
adik: mana mana?? nak buat!!!!!!!
 
*masa makan kek
 mama: pehhh! lembut, gebu kek! kalah secret recipe!
 
aku: hahaha! tengok orang yang buat ah!
 
mama: lepas ni boleh buat lagi
 
aku: ni yang xsuka dengar ni =.="